• Дисципліна «Використання експлуатаційних матеріалів» призначена для студентів даної спеціальності і вивчається за допомогою прослуховування курсу лекцій, проведення лабораторних робіт та самостійної роботи з навчальною та науково-технічною літературою.

    При вивченні дисципліни розглядаються питання теорії та практики використання паливно-мастильних матеріалів на автомобільному транспорті.

    Дисципліна розрахована на отримання студентами знань по раціональному використанню палив, мастил, технічних рідин і неметалевих матеріалів, їх асортименту, властивостей які впливають на надійність та економічність праці двигунів і агрегатів.

    Мета викладання дисципліни - придбання студентами знань по експлуатаційним властивостям та якості палив, мастил та спеціальних рідин з основ теорії та практики їх раціонального використання у автомобільному господарстві.

    Завдання викладання дисципліни – навчити фахівців раціонально використовувати в практичній діяльності паливо-мастильні матеріали, знати їх сортамент і основи взаємозамінності.

  • Мета курсу – навчити розкривати взаємозв’язок будови атомів, властивостей і застосування утворених ними простих і складних речовин; розширити і поглибити знання студентів про хімічні речовини і процеси; розкрити внесок хімії у формування наукової картини світу, наукового світогляду студентів